sâmbătă, 29 mai 2010

Confuză...

Una din Misiunile specifice ale Serviciul Român de Informaţii este Apărarea Constituţiei - citez de pe site-ul lor:


"Parte componentă a sistemului de securitate naţională, Serviciul Român de Informaţii este autoritatea administrativă autonomă, specializată în domeniul informaţiilor privitoare la securitatea naţională a României.

Prin unităţile sale Serviciul Român de Informaţii organizează şi execută activităţi de culegere, verificare şi valorificare a informaţilor referitoare la activităţi/fenomene ce pot constitui riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale, atribuţiile şi competenţele Serviciului vizând, printre altele, şi apărarea democraţiei şi ordinii constituţionale, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor - garantate constituţional, precum şi protejarea exercitării neîngrădite a acestora.

Din această perspectivă, o atenţie deosebită se acordă acelor situaţii cu repercusiuni asupra intereselor unor segmente largi de populaţie, precum problemele remanente din sănătate, învăţământ, protecţie socială, precum şi în realizarea actului de justiţie, determinate de abuzurile şi ilegalităţile comise de persoane cu responsabilităţi în aceste domenii.

Intră în atribuţii şi cunoaşterea şi prevenirea unor activităţi ce vizează iniţierea, organizarea, săvârşirea sau sprijinirea în orice mod a acţiunilor extremiste de origine comunistă, fascistă, legionară, rasistă, antisemită sau de orice altă natură, precum şi incitarea la fapte ce pot periclita ordinea statului de drept.

De asemenea, sunt în atenţie activităţile informative ilegale derulate de diverse persoane fizice sau grupări neautorizate, inclusiv prin utilizarea de mijloace specifice de interceptare a comunicaţiilor, determinante, din punct de vedere al securităţii naţionale, fiind natura datelor şi informaţiilor culese, modul de utilizare al acestora şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor ce sunt încălcate prin astfel de fapte."

14 comentarii:

  1. Sambata la Lisabona,au protestat 300.000 de oameni impotriva guvernului ...pentru ca sa se mareasca salariile..pe cand la noi...:( :( :(
    p.s.ai o dedicatie muzicala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce se intampla cu poporul roman?
    Astazi au iesit in strada doar pensionarii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu mai inteleg nimic...Am vorbit aseara cu cineva care zicea ca noi, poporul am devenit prea pretentiosi...Ca nu e chiar asa cum se spune in privinta taierilor, ca nu vor fi afectati cei, cu adevarat, saraci...
    Ajungem la vorba mea - vor deschide ochii in prag de iarna! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina,
    Iti ofer un raspuns la comentariul de mai sus. Nu iti fa iluzii nici in prag de iarna. Multi nu vor mai putea atunci deschide ochii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Inclin sa cred din ce in ce mai mult ca cei care erau in stare sa ia atitudine au plecat de mult din tara.
    Cei care au ramas, din pacate intr-o proportie zdrobitoare, poate de 99%, ca doar asa ne-a catalogat primul om al statului, manelisti, nu sunt capabili sau nu doresc sa ia vreo atitudine.

    RăspundețiȘtergere
  6. În momentul în care acești ”hacheri” ascultă convorbirile amantului cu soția lui x, ce să mai zicem noi și convorbirile noastre...ca să nu mai vorbim de faptul că se discută afaceri, conturi bancare, poate parole, etc etc. Ce securitate? Cine? Noi pe cine plătim?? Că impozite dăm, ce să mai spun...Corina, eu am spus că nimeni nu va face nimic, îmi pare rău să văd că am avut dreptate...O seară calmă și bună!

    RăspundețiȘtergere
  7. Starea Natiunii, te-ai gandit ca cei care au luat atitudine in decembrie '89, sunt pensionari, in marea lor majoritate...sau oricum printre cei mai in varsta...Te-ai uitat bine cam cine a iesit totusi in strada?
    Da, tinerii cei mai buni cred ca au plecat - nu sunt de condamnat - nu prea aveau de ce sta...

    RăspundețiȘtergere
  8. Mda, Mirela, simt si eu neputinta si zadarnicie - pe langa o mare lehamite... :(

    RăspundețiȘtergere
  9. E o vorba americana: "Caritatea incepe acasa", care inseamna ca in primul rand trebuie sa ne schimbam propriile atitudini ca sa le schimbam pe ale celorlalti. Nu poti cere de la altul mai mult decat de la tine. Si realitatea este ca majoritatea romanilor sunt lasi, se complac in lasitatea lor si cred ca trebuie sa se uniformizeze: "da ala o spaga, dau si eu". Pe de alta parte, trebuie sa traiesti, si se spune ca atunci cand te duci la Roma, te porti ca romanii. Din pacate un taram al paradoxurilor. Vom suferi si noi ca Europa, care in goana ei spre evolutie si-a pierdut traditiile si cinstea, dupa care acum umbla innebunita. Si din pacate, noi nu suntem capabili sa invatam din greselile lor... Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa-i Roxana, am ajuns, noi ca popor, sa nu vedem dincolo de "azi" si sa nu ne gandim daca e bine sau nu ce facem...

    RăspundețiȘtergere
  11. ar rebui sa-l ancheteze si pe marinelul nostru pentru genocid

    RăspundețiȘtergere
  12. De ce crezi ca sunt eu confuza referitor la textul citat?

    RăspundețiȘtergere